T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / ERCİŞ - Erciş Sosyal Bilimler Lisesi

Etiket Sonuçları: ercis

Ara

Kitap Van 2. Kitap Okuma Yarışmasında,
9. Sınıflarımızdan Nisa NADİROĞLU Erciş 2.si
10. Sınıflarımızdan Esmanur YILDIRIM Erciş 1.si
11. Sınıflarımızdan Ceren ALVER Erciş 1.si olmuşlardır.

Öğrencilerimizi ve Öğretmenlerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen "Dilimizin Zenginlikleri" projesinde Kasım ayında öğrencilerden özgün bir sözlük tasarlamaları istendi.
Okulumuz 11F sınıfı öğrencilerinden Medine Çelebi yaptığı çalışmada Ercişli Emrah'ın şiirlerinde geçen kelimeleri derlemiş ve şiirlerden örnekler vermiştir.
Medine Çelebi'nin yaptığı çalışma ilçemizde  birinci olmuş ve Van ilinde düzenlenecek yarışmaya gitmeye hak kazanmıştır.  Özverili çalışmalarından dolayı öğrencimiz Medine Çelebi ile Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz'e teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Ekm

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü çerçevesinde 10-C sınıfı eşliğinde geri dönüştürülmüş malzemelerden kuş yuvası yapılmıştır. Yapılan yuvalar okulumuz bahçesinde ağaçlara yerleştirilmiştir. Etkinlik, renkli anlara sahne olmuştur. Öğrencilerimizde doğaya ve hayvanlara karşı bilinç oluşturulmuştur.

Emeği geçen öğrencilerimize ve danışman öğretmenleri Cansu DURKAYA İLE Ramazan ÇELİK'e teşekkür ederiz.

Mrt

9 Mart 2020 Pazartesi günü okulumuz Hikmet Okulu Projesi kapsamında öğrencilerimiz bir dönem boyunca okudukları kitap ve makalelerden yola çıkarak hazırladıkları panel konuşmalarını gerçekleştirdiler. Hikmet Okulumuzun ikinci panelinin konusu "Ahlak, Bilgi, Sevgi ve Kalp" idi. 9F sınıfından Helin DÖĞER'in panel başkanı olduğu programda, 10A sınıfından öğrencilerimiz Murat ÖZTUNÇ "Ahlakın Temellendirilmesi", Rojin GENCER "Din Işığında Kalp ve Sevgi" ve Vehbi NAMA "Bilginin Doğruluğu ve Doğru Kullanımı" başlıklı yazılarıyla panelistlerimizdi. Programın açılış konuşmasını okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ve Hikmet Okulu Projesinin kurucu ve yürütücüsü olan Doğan ŞAHİN yaptı. Kapanış ve değerlendirme konuşmasını ise okul müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin her birinin konuşmasını ayrı ayrı değerlendirerek okumanın ve okunanlar ışığında yorulama yapmanın çok önemli olduğuna dikkat çekti.

 Murat ÖZTUNÇ "İyi ahlaklı olmak için yapılması gereken, kişinin kendisini bir asker yerine koymasıdır. Sahip olunan imkan ve değerler her ne olursa olsun, kişi her gün kendisini bir sınav veya savaş meydanında hissederek üzerinde var olan zırhın farkında olmalı. Bunun yanı sıra, o zırhı kullanan doğru asker olma çabası içinde olmalıdır. Buradan yola çıkarak o askerin bu savaşı kazanmasına sebep olan yegane niteliğin iyi davranışlardan oluşan ahlaktan geldiğini bilmelidir."

Vehbi NAMA "Bilgiyi insanlığın hizmetine doğru bir şekilde , araştırarak,öğrenerek, yaparak sunduğumuz takdirde çağ atlamamız kaçınılmaz olucaktır. Bilgiyi ben olarak kullanmak yerine biz olarak kullanmak, en doğrusudur. Ne kadar okursan oku, bilgine yakışır şekilde davranmazsan, cahilsin demektir."

Rojin GENCER "Leylaya sormuşlar; sen mi mecnunu daha çok seviyorsun yoksa mecnun mu seni. Leyla mecnunu adını duyunca gözlerinden yaşlar boşalmış ve demişki: "Mecnun aşkımızı kurtlara kuşlara anlattı ve haykırdı. Fakat ben hep içimde taşıdım. Aşkımı gizlice yaşadım. Bu yüzden mecnunu en çok seven benim" demiştir. Burdan da anlaşılacağı üzere hakiki aşk gizli aşktır asıl aşık dilsiz aşıktır. Bu aşkları artık günümüzde görmek pek mümkün olmuyor. Teknolojinin gelişmesiyle günümüzdeki sözde aşklar saplantı haline getirilen bir hevestir diyebiliriz. Modernizmin etkisiyle de aşk kavramı farklı boyutlara taşınıyor."  dedi.

 

Mrt

 Bugün okulumuz kültür evinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Doktor Öğretim Üyesi Mehmet Selim AYDAY hocamızı ağırladık. Kültür evinde çay,kestane ve patates eşliliğinde sıcak bir ortamda hocamız ile Muhammed Hamidullah ile ilgili doyurucu bir sohbet yaptık.

Muhammed Hamidullah'ın ne kadar nezaket sahibi olduğundan ve kitapları için herhangi bir telif almadığından konuştuk. Ayrıca doğduğu yer Haydarabad'da olan İngiliz işgalinden dolayı babasının İngilizce öğrenmesini yasaklamasından bahsetti hocamız. Ama Muhammed Hamidullah babasından İngilizce öğrenerek üniversite sınavlarına girmiş sınavı dereceyle kazanmış. Ana dili Urduca dışında Sanskritçe, Arapça, Farsça, İngilizce ve Fransızca'ya hakim olması öğrencilerimizin çok dikkatini çekti. 

 94 yıllık hayatını haymatlos yani vatansız olarak geçirmesi ve adeta "sürgünde bir devlet gibi" tek başına yaşaması ise şaşkınlık uyandırdı. Fuat Sezgin'in de içinde bulunduğu bir çok alime ders vermiş olması, Türkiye'de 25 yıl muhtelih üniversitelerde dersler ve konferanslar vermesi, en önemlisi de bildiği ile amel eden bir insan olması üzerinde duruldu. Öğrencilerimizin de ilim yolunda nelere dikkat etmeleri gerektiği üzerine konuşuldu. Haydarabad'ın son vatandaşı olarak 2002'de ebedi aleme göç eden, arkasında sayısız değerli eserler bırakan Muhammed Hamidullah rahmetle anıldı.

Okulumuzun kültürevinde bizleri kırmayarak değerli vakitlerini ayıran Dr. Öğrt. Üyesi Mehmet Selim AYDAY hocamıza bugünkü dolu dolu sohbetleri için teşekkür ediyoruz. Ayrıca bizlerin böyle değerli üniversite hocaları ile buluşmasını sağlayan Hikmet Okulu Projesi kurucu ve yürütücü öğretmenimiz Doğan ŞAHİN'e, program boyunca bizleri destekleyen müdür yardımcımız Nurullah OLGUN'a ve okul içinde ve dışında öğrencilerimizin gelişmesine fırsat sağlayacak her türlü faaliyete öncülük eden, imkan sağlayan okul müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ'e çok teşekkür ediyoruz.

 

Mrt

Bugün okulumuz Anadolu Mektebi okumalarının 9.panelini Üstad Necip Fazıl ile gerçekleştirdik. Açılış konuşmasını yapan okul müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ üstadın "Gençliğe Hitabe"sinden satırlar paylaştı bizlerle. Ardından okul müdür yardımcımız ve okulumuz Anadolu Mektebi yürütücüsü olan Nurullah OLGUN "Sakarya Türküsü" şiirini seslendirdi. 2017 yılından bu yana okulumuzda yapılan Anadolu Mektebi faaliyetlerinin video gösteriminin ardından panelist öğrencilerimizin konuşmasına geçildi.

Okulumuz 10.sınıf öğrencilerinden Berivan ÖZAY'ın panel başkanı olduğu panelimizde Helin ÖZKAYA "Üstad'ın Kaleminden Hayat Hikayeleri" konusu ile panelimizin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Bizleri Reis Bey'den ahşap eve kadar bir çok hikayenin içinde gezdirdi. Zeynep TAŞTAN "Üstad'ın Tahayyülünde Annelik"konusu ile bizlere anne sadece karnında taşıyan kişi midir yoksa doğurmadığı halde şefkatle, merhametle büyüten kişi de anne olamaz mı sorusunun cevabını arattı. Zeynep TAŞCI "Üstad'ın Kaleminden Anlam Arayışı" konusuyla dikkatlerimizi üstadın Seyyid Abdülhakim Arvasi ile tanışmadan önceki ve sonraki eserleri arasındaki benzer ve farklı yönlere çekti. Son panelistimiz Dilan DEMİR ise "Dünden Bugüne İslam Davası" konusuyla bizleri meşhur Sakarya Türküsü şiirindeki

"Eyvah, eyvah, Sakaryam, sana mı düştü bu yük?

Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük!" dizelerine götürdü. Üstadın hayal ettiği gençliğin dava peşinde olması gerektiğine ve malesef davası olan çok az kişi kaldığına değindi. Toplumları kurtaracak olanlar ancak davası olan gençlerdir ve bu dava nedir, biz bunun neresindeyizi sorgulattı bizlere. 

Programın kapanış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmed Kurbani ÖZDAŞ hocamız yaptı. Necip Fazıl'ın kendi hayatındaki yeri anlatırken bizleri 1989 yılının Babıali'sine götürdü. Elinde o yıllarda harçlıklarından artırarak aldığı Babıali ve Son Devrin Din Mazlumları kitabının olması ise bizlere üstada verdiği ehemmiyeti gösterdi ve 30 senedir o kitapları gözü gibi saklamış olması bizleri duygulandırdı. Sözlerini üstadın Gençliğe Hitabesi'nden alıntı ile bitirdi: 

"Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik...

Zaman bendedir ve mekân bana emanettir!" şuurunda bir gençlik... "

Programa katılımlarından ötürü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Ahmed Kurbani ÖZDAŞ'a, okul müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ'e, Anadolu Mektebi İlçe Koordinatörü Yıldız TAŞDEMİR'e, okulumuz Anadolu Mektebi yürütücümüz ve müdür yardımcımız Nurullah OLGUN'a ve bu programın ortaya çıkmasında emeği olan tüm idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

3 Mart 2020 Salı günü okulumuzda "Sosyal Medya Bağımlısı Olma" konulu seminer için Atak Çaba Eğitim Kurumları Rehberlik öğretmeni Selami EDEMEN'i ağırladık.

Okulumuz 10 ve 11.sınıflarına bağımlılık nedir sorusundan başlayarak günümüzde gençleri bir virüs gibi saran sosyal medya bağımlılığına büyük vurgular yaptı. İstatistikleri bizlere sunarak Türkiye'nin sosyal medya kullanımında dünya birinciliğini koruduğundan bahsetti. Sosyal medya oluşturulan fake hesapların nasıl siber güvenlik sorunlarına yol açacağına da vurguladı.

Selami EDEMEN beye teşekkür ediyor, öğrencilerimize bağımlı olmadan bilinçli sosyal medya kullanımlı günler diliyoruz.

Şbt

Hikmet Okulu çalışmaları kapsamında öğrencilerimizin okuduğu kitapların onlarda oluşturduğu birikim çerçevesinde İnsanın Serüveni konulu panel gerçekleştirildi. Okul müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ'in açılış konuşmalarından sonra Hikmet Okulu projesi kapsamında bu zamana kadar neler yapıldığının kısa bir video gösterisi yapıldı. Ardından moderatörümüz 9A sınıfından Zeynep Karataş'ın güzel sunumu ile öğrencilerimiz 9E sınıfından Ezgi Nilay Beyiş "Ruh ve Bedenden Var Olan İnsan" konusunu, 9F sınıfından Rumeysa İrmak "İnsanın Psikolojik Tahlili" konusunu ve 10C sınıfından Havva Toprak ise "İnsan ve Zaman" konusunu ele aldı.

Havva Toprak bizlere "İnsanlar suya benzer, hem yerin şeklini değiştirebilir hemde bulunduğu kabın şeklini alabilir." derken, Rumeysa İrmak "Yaşamlarımız freni patlamış kamyon gibi bir uçuruma sürükleniyor.Yani hiçliğe gidiyoruz. Psikolojik depremimizin enkazı altında kaldık. Bir ışığa ihtiyacımız var ve bu aydınlık tek hakikat olan Allahu Teala" dedi.  Ezgi Nilay Beyiş ise "Varlığını vahye borçlu bilen bir insandir temel meselemiz. Bunun içinde sağlam bir ruha , etkin bir akla güçlü bir iradeye , selim bir kalbe , arınmış bir nefse ve sağlıklı bir bedene ihtiyacımız var buda salt insanın kendi gücüyle yapabileceği bir iş değildir. Allah in yardımına muhtaçtır." diyerek bizlere düşünülecek epey malzeme verdiler.

Hikmet Okulu projesini hayata geçiren okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Doğan ŞAHİN'e, bizlere destek olan müdür yardımcımız Nurullah OLGUN'a, okumanın ve düşünmenin önemini bilen ve bu grupta gönüllü olarak yer alan Hikmet Okulu öğrencilerimize, ve en önemlisi sahip olduğu vizyonu ile bizleri bu projede ve okulumuzda yürütmek istediğimiz her türlü proje ve etkinliklerde destekleyen okul müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ'e teşekkür ediyoruz.

 

Şbt

Bilindiği gibi e-güvenlik, günümüzde sürekli gelişen ve ihtiyaçlar doğrultusunda değişen bir kavram. Günümüzde e-güvenlik alanında karşımıza çıkan uygulamalar aslında son yıllarda büyük bir hızla gelişen ve değişen siber dünya karşısında ülkelerin, kurumların ve bireylerin siber dünyayı yönetme beklentileri neticesinde ortaya çıkıyor. 

Bu sebeple düzenlenen Güvenli İnternet Günü (Safer Internet Day) etkinliklerine eTwinning Kulübü öğrencilerimiz kayıtsız kalmadı ve öğrencilerimizi bilinçlendirici bir pano düzenlediler. Her şey daha güvenli bir internet kullanımı için.

Öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

 

Şbt

Bugün okulumuz konferans salonunda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Ramazan TURGUT  "Avrupa Merkezci Tarih Anlayışı ve Haritayı Yeniden Okumak" konulu seminer verdi. Okulumuzun her kademesinden öğrencinin ilgi gösterdiği seminerde farklı projeksiyonlardaki haritaların nasıl , neden konumlandırıldığı, neden Avrupa Merkezci bir haritanın genel kabul gördüğünü ve haritaların zihin yapımızı nasıl şekillendirdiği hakkında görüntülü bir sunum gerçekleşti. Haritalar üzerinden devletlerin siyasi tarihlerinin nasıl okunacağına da değinen hocamız "Haritaya bakılmaz, harita okunur" sözünü zihinlerimize nakşetti. Öğrencilerimizle karşılıklı yapılan soru cevap kısmından sonra okul müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ kendilerine okulumuz adına hediyelerini takdim ettiler.

Bizleri kırmayıp kıymetli vakitlerini bize ayırdıkları ve öğrencilerimize farklı bir bakış açısı sundukları için Dr. Ramazan TURGUT hocamıza teşekkür ediyoruz. Her türlü projemizde bize her türlü desteği sunan okul müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ'e, Hikmet Okulu projesini yürüterek bizleri kıymetli üniversite hocalarımızla bir araya getiren Doğan ŞAHİN hocamıza ve organizasyonların her aşamasında bizlere yardımcı olan müdür yardımcımız Nurullah OLGUN'a teşekkür ediyoruz.

 

Şbt

Bugün okulumuz kültürevinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Dr.Ramazan TURGUT hocamızı ağırladık. Kendisi Hikmet Okulu kapsamında izlediğimiz "Cennetin Rengi" adlı filmin tahlilini yapmak üzere okulumuza geldiler. Kültürevindeki sobamızın etrafında Hikmet Okulu'ndaki öğrencilerimizle beraber sobada kestane ve çay eşliğinde filmin tahlili yapıldı. Film parça parça, ilmek ilmek tahlil edildi. Her sahnenin ayrı bir anlamı olduğu hatta her sahnenin adeta bir şiir gibi olduğu hakkında ve öğrencilerimizin en çok etkilendikleri sahneler üzerine konuşuldu. Ramazan TURGUT hocamız ve onunla gelen üniversite öğrencileri okulumuz öğrencilerine Richard Durman'ın Muhammed Ali adlı kitabını hediye ettiler.

Ramazan TURGUT hocamıza, öğrencilerine ve dışarıdan kitap tahlili için okulumuza gelen herkese teşrifleri için teşekkür ediyoruz.

Şbt

19.02.2020 tarihinde Hikmet Okulu projesi kapsamında öğrencilerimiz ünlü İranlı yönetmen Majid Majidi yapımı "Cennetin Rengi" adlı filmi izlediler. Film esnasında patlamış mısır ve ardından tatlı eşliğinde film hakkında hasbihalde bulunuldu. Görme engelli bir çocuğun hayatının anlatıldığı film öğrencilerimizi çok etkiledi.  21 Şubat Cuma günü Dr. Öğretim Üyesi Ramazan TURGUT tarafından yapılacak olan film tahlilini öğrencilerimiz merakla bekliyorlar. 

Film gecesini tertip eden Hikmet Okulu proje yürütücüsü Doğan ŞAHİN hocamıza ve müdür yardımcımız Nurullah OLGUN'a teşekkür ediyoruz.

Şbt

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ulusal Bilim Kampı için 11-14 Şubat tarihlerinde Konya'daydık. Her ilden bir proje okulun katıldığı programda ilimiz Van'ı temsil ettik. İlk gün okullar  Mikro ve Nanoteknoloji, İleri Robotik Sistemler ve Mekatronik, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoneknolojisi, Eğitimde Dijitalleşme başlıkları altında sınıflandırıldılar. Okulumuz Mikro ve Nanoteknoloji alanında proje üretip yarışacak. Okulumuzu temsilen 10.sınıf öğrencilerimizden Vehbi NAMA ve Bahattin Mert NALBANTOĞLU ile müdür yardımcımız Nurullah OLGUN ve öğretmenimiz Rumeysa CRIST programa katıldılar.

İlk olarak Necmettin Erbakan Üniversitesinden Dr.Öğretim Üyesi Atıf Emre DEMET tarafından Telif Hakları Dersi verildi. Ardından Prof Dr. Mehmet Akif ERİŞMİŞ tarafından Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Etik dersi verildi. 

Bizleri en iyi şekilde ağırlayan ve eğitim veren, laboratuvarlarını kullanıma açan Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve programa ev sahipliği yapan Konya  Meram Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

 

Şbt

Hikmet Okulu kapsamında 06/02/2020 tarihinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi(RAM) müdürü sayın Halil İLHAN hocamız ile 7.dersimiz olan Eleştirel Düşünme dersimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Yaşadığımız bu çağda eleştiri ve düşünce kavramları ile irtibat kurabilme noktasında çaba ve becerinin giderek zayıfladığı, insanın birbirini eleştiri diye ağır ithamlarla hakaretlere maruz bıraktığı bir dönemde eleştirel düşünme eyleminin nasıl gerçekleştiği ve eleştiriye konu olan meselenin nasıl daha iyi anlaşılması gerektiğine dair sayın hocamızla birlikte güzel bir hasbihal ortamı oluştu.

Bizi kırmayıp davetimize icabet eden sayın Halil İLHAN hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ock

Okulumuzda 3 yıldır yürütülen Anadolu Mektebi okumalarının Cengiz Aytmatov grubu geçen yıl Kırgızistan'a gitmişti. Anadolu Mektebi başkanı ve eski bakan sayın Sami GÜÇLÜ, okulumuz Erciş Sosyal Bilimler Lisesi ve Kırgızistan'da kendilerine çevirmenlik yapan 10.sınıf öğrencimiz Helin Özkaya'dan TRT Avaz'da katıldığı programda iftiharla bahsediyor.

Okulumuzda Anadolu Mektebi çalışmalarını destekleyen müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ'e ve bu okuma gruplarının koordinatörlüğünü yapan müdür yardımcımız Nurullah OLGUN'a teşekkür ederiz.

Ock

Anadolu Mektebi Okumaları kapsamında bugün okulumuz konferans salonunda, dönemin başından itibaren Tarık Buğra kitaplarını okuyan ve okuduklarından yazılar yazan öğrencilerimiz panel düzenlediler. 9E Sınıfından Ezgi Nilay Beyiş'in moderatörlüğünü yaptığı panelde 9F sınıfından Ömer Yiğit "Tarık Buğra'nın Eserlerinde Ayakta Kalmak", Özlem Demir "Tarık Buğra'nın Eserlerinde Edebiyatın Hazin Sonu", Mehmet Nuri Karadeniz "Tarık Buğra'nın Eserlerinde Yalnızlık" ve Bahar Demir "Tarık Buğra'nın Yazarlığı ve Çok Yönlülüğü" konularıyla karşımızdaydılar. 

Panelin açılış konuşması okul müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ tarafından yapıldı. Kendileri okulumuzda yürütülen Anadolu Mektebi Okumalarının adeta bir salgın hastalık gibi okulumuzu sarmasından ve okuma hastalığını yaygınlaştırmasından memnun olduklarını dile getirdi ve okulumuzda yürütülen farklı proje ve çalışmalardan da bahsetti. İlgiyle dinlenen panelin ardından İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Nurullah ÇİFTÇİ öğrencilerimizi tebrik ederek dil, tarih ve kültürümüzün ancak okuyarak korunabileceğine dikkat çekti. Ardından misafirimiz Akın AKAR bu okuma projesinin okuma alışkanlığını kazandırmada çok etkili olduğunu, öğrencilerin sayısal derslerde başarılı olabilmek için okuma alışkanlıklarının olması gerektiğini vurguladı.

Sayın Nurullah ÇİTFÇİ ve Akın AKAR'a katılımları , Anadolu Mektebi İlçe Koordinatörü Yıldız TAŞDEMİR'e, okulumuz Anadolu Mektebi Koordinatörü Nurullah OLGUN'a ve Anadolu Mektebi çalışmalarından sorumlu öğretmenimiz Büşra ÇATAL'a verdikleri emekleri için teşekkür ediyoruz.

Ara

Etwinning kulübü "Save Environment with 3R's" adlı projede çalışan öğrenciler Aralık ayı için "Reuse"(tekrar kullan) etkinliği yaptılar. Projede ortak olarak çalışan bütün okulların tekrar kullanım yaparak bir ürün ortaya koyduğu etkinlikte öğrencilerimiz ıslak mendillerin plastik kapaklarını kullandılar. Projemizin 3R'si içinde geçen R'yi merkeze alarak kapaklarla bir kompozisyon oluşturdular. Kapakların üzerine projemizin ana temasını oluşturan ingilizce kelimeleri yazdılar, içlerine de türkçe karşılıklarını. Hazırladıkları ürünü proje panosuna asarak okuldaki diğer öğrencilerin kullanımına da açan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. 

Ara

Bugün okulumuz Hikmet Okulu grubu 4.kitap tahlilini okul kütüphanemizde gerçekleştirdi. Nurettin TOPÇU'nun "Türkiye'nin Maarif Davası" adlı kitabını tahlil etmek üzere İHL Meslek Dersleri Öğretmeni İdris KALKAN aramıza katıldı. 

Muallim-öğretmen, talebe-öğrenci farkı üzerinde durularak 1960'da yazılan bu kitabın aslında günümüz eğitim sistemini tasvir edişi üzerine konuşuldu. Batı hayranlığı ve taklitçiliği ile bir yere varılabilir mi ve eğitim sistemimizdeki aksaklıklar üzerinde fikir yürütüldü. Öğrencilerimiz bu kitabın bütün öğrenci ve öğretmenler tarafından başucu kitabı edilmesi konusunda hemfikirdiler. 

Hikmet Okulunu dönemin son kitap tahlilinde bir araya getiren öğretmenimiz Doğan ŞAHİN'e ve bugünkü kitap tahlilinde moderatör olarak aramıza katılan ve bizlere çok katkı sunan İdris KALKAN'a teşekkür ediyoruz.

Ara

26 Aralık 2019 tarihinde okulumuz kütüphanesinde Hikmet Okulu kapsamında "kalp ve muhabbet" konulu ders yapıldı. Misafirimiz Biyoloji öğretmeni Eda Eylül KURT ve okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Doğan ŞAHİN tarafından yürütülen ders, panel hazırlığında olan öğrencilerimiz için çok verimli geçti.

Öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Bugün Hayal Kitabevi'ndeki imza günü ve söyleşisinin ardından yazar Tarık TUFAN'ı okulumuz kültür evinde ağırladık. Kendilerine sobada patates ikram edip, yer sofrasında mütevazi soframıza davet ettik. Muhabbet dolu sohbetlerinden bizleri mahrum etmeyen Tarık TUFAN'a ve yazarın Erciş'e gelmesine vesile olan Cihat ALBAYRAK'a teşekkür ediyoruz. 

Ara

Bugün öğrencilerimiz ilçemizde bulunan Hayal Kitabevinde söyleşi ve imza günü düzenleyen yazar Tarık TUFAN ile buluştular. Edebiyatın insan hayatındaki önemine vurgu yapan TUFAN, edebiyatla ilgilenen bir marangoz ile edebiyatla alakası olmayan bir marangozun elinden çıkan eserlerin aynı olamayacağını söyleyerek gençlerin dikkatini çekti. Türkiye'de Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerini diğer liselere göre okumaya ve edebiyata daha ilgili gördüğünü ve bundan çok memnun olduğunu ifade etti. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin kitaplarını isme özel imzalayarak, her bir öğrencimizle ayrı ayrı fotoğraf çekindi. 

Tarık TUFAN'a güzel söyleşileri ve imzalarından ötürü, Hayal Kitabevi'ne de yazarı Erciş'te ağırladıkları için teşekkür ederiz.

Ara

20 Aralık Cuma akşamı okulumuz Etwinning kulübü öğrencileri yürütmekte oldukları English 4 U adlı proje için okulumuzun Kültürevinde biraraya geldiler. Yerli Malı haftasını "National Food Week" olarak kutlayan öğrencilerimiz sobada patates ve kestanenin ardından "Miss Peregrine's Home for Peculiar Children" adlı filmi patlamış mısır eşliğinde izlediler. 

 

Ara

8 Aralık 2019 Pazar günü Hikmet Okulumuz Bilge Kral Aliya İZZETBEGOVİÇ'in "İslam Deklerasyonu" adlı kitabını tahlil etmek üzere okulumuz öğretmenler odasında toplandı.  

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Merve Nur TOKSOY'un gerçekleştirdiği kitap tahlilinden öğrencilerimiz çok istifade ettiler. Özellikle Batıdan bilim almak isterken kültürünü alıp almamak üzerine epey derin konuşuldu.  Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz konferans salonunda Anadolu Mektebi Necip Fazıl Kısakürek okuma grubumuzla, Üstad'ın en önemli eserlerinden biri olan Reis Bey adlı tiyatronun film uyarlamasını izledik bu akşam. Özellikle merhamet ve adalet vurgusunun ön planda olduğu bu eserin film uyarlaması da oldukça başarılı. Başta Haluk Kurdoğlu olmak üzere oyuncu kadrosu sağlam. Hepsini rahmetle anıyoruz.

Anadolu Mektebi okul koordinatörümüz Nurullah OLGUN hocamıza bu güzel akşamı organize ettiği için teşekkür ediyoruz.

Kas

Etwinning kapsamında dahil olduğumuz Save Environment with 3R's adlı projemizin logo çalışmaları öğrencilerimiz tarafından tamamlandı. Projemizde Azerbeycan, Romanya, Ürdün, İtalya, İspanya, Fransa,Finlandiya, Arnavutluk, Gürcistan ve Kuzey Makedonya'dan ortak okullar bulunmaktadır. Projenin amacı 3R ile (Reduce(azalt) Reuse(tekrar kullan) Recycle(geri dönüştür)) çevreyi korumak. Projedeki bütün okulların katıldığı logo yarışmasına biz de web 2.0 araçları kullanarak hazırladığımız logolarımızla katıldık. 

Öğrencilerimiz şuan bir sonraki aşama olan afiş ve broşürler üzerinde çalışmaktalar. Proje dili ingilizce olduğu için öğrencilerimiz pratik imkanı da buluyorlar.

 

 

 

Kas

"81 İl 81 Günlük 1 Hayat" adlı etwinning projemiz kapsamında Van'ı tanıtma faaliyetlerimize devam ediyoruz.  Proje sürecinde bu ay HATAY Şehit Mehmet Şenol Çiftçi İmam Hatip Ortaokulu ve KOCAELİ Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi ile eşleştik. Okulumuz  etwinning kulübü öğrencileri Hatay'daki 20 öğrenciye ve Kocaeli'ndeki 7 öğrenciye Van'ın tarihi ve kültürel özelliklerini barındıran kitap ayraçlarını hazırladılar. Kitap ayraçlarını hazırlarken proje sürecinde öğrendikleri web 2.0 araçlarını kullandılar. Ayraçların basım ve laminesi okul idaremiz ile iş birliği halinde gerçekleşti. Bu ayraçları Ercişli Emrah ile Selvi Han'ın hikayesini ve Ercişli Emrah'ın şiiirlerini içeren kitabın içine koyarak proje ortaklarımıza gitmeye hazır hale getirdiler.

Kitapları temin ettiğimiz Hayal Kitabevinin projemize hediyesi olan Erciş Hatırası zarflarının içine yerleştirdiğimiz kitap ve ayraçları bugün Hatay ve Kocaeli'ne gönderdik. Oradaki öğrencilerden gelecek olan kitap ayraçlarını dört gözle bekliyoruz.

 

 

Kas

Milli Eğitim Bakanlığı'nın izni ve TÜBİTAK desteği ile Türk Zeka Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Okullar Arası Zeka Oyunları Şampiyonasında bölge finalindeyiz. Bölge finalinde yarışmak üzere müdür yardımcımız Yunus KIZILKAYA ve öğretmenlerimiz Umut RONA, Sibel DENİZ ve İbrahim AKÇA eşliğinde öğrencilerimiz Erzurum'dalar. 

Bölge finaline kalan öğrencilerimiz Eylem İŞLER, Şevval KELEŞ, Savaş ATİLLA, Muhammet Taha ÇELİK ve Muhammet ÇELEBİ'yi tebrik ediyor, yarışmalarda başarılar diliyoruz.

Kas

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları kapsamında 5-7 Kasım'da Kahramanmaraş'ta düzenlenen Türkiye geneli Necip Fazıl Kısakürek Paneli'ne 5 öğrencimizle katıldık. 19 ilden 60 öğrencinin panelist olarak yer aldığı programa toplam 118 öğrenci katıldı. Türkiye'nin çeşitli illerinden çok sayıda öğretmen, akademisyen, şair ve yazarın katıldığı panelin açılış programına Kahramanmaraş Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürünün yanı sıra Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Sami Güçlü de katıldı. Okulumuz öğrencilerinden Esra Nur Albayrak da Necip Fazıl Kısakürek'in 26 eserini okuduktan sonra hazırladığı "Üstad'ın Tasavvur Ettiği Gençlik" konulu sunumuyla programa panelist olarak katıldı.

Ayrıca Rumeysa İrmak, Bahar Demir, Ömer Yiğit ve M. Nuri Karadeniz adlı öğrencilerimiz okulumuz Müdür Yardımcısı Nurullah Olgun'un refakatinde programa katıldılar. Atölye çalışmaları, yazar-öğrenci buluşmaları, 12 panel programına katılan öğrencilerimiz dolu dolu ve yoğun bir tempoda 3 gün geçirdiler. Kahramanmaraş şehir gezisine katıldılar. 7 Güzel Adam Edebiyat Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Sütçü İmam türbesi gezilen yerler arasındaydı. Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerinden bestelenen eserlerin seslendirildiği Konya Türk Tasavvuf Müziği grubunun konserine katıldılar. Reis Bey tiyatrosu ise bambaşkaydı.

Dönüs yolunda Şanlıurfa Birecik İlçe Halk Kütüphanesine uğradılar. Ve kütüphane müdürü Zekeriya OLGUN kendilerine çeşitli kitaplar hediye etti.

Okula dönüşlerinde düzenlenen bir programla müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ katılımcı öğrencilerimize katılım belgelerini takdim etti.

Okulumuzda Anadolu Mektebi Yazar Okumaları çalışmaları 4 grubumuzla devam etmektedir. Mustafa Kutlu, Tarik Buğra, Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai Karakoç halihazırda Nurullah Olgun koordinesinde okunan yazarlarımız arasındadır.

Kas

Bugün Hikmet  Okulumuz kapsamında okul kütüphanemizde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden sayın Yrd. Doç. Dr. Hakan HEMŞİNLİ hocamızı ağırladık. Cemil Meriç'in "Disiplin içinde çalışmayı bu kitaptan öğrendim" dediği Jules Payot'un İrade Terbiyesi  adlı eserinin tahlili için okulumuza teşrif ettiler.

Payot'un 1890'da yazdığı eser aslında günümüz gençlerinin içinde bulundukları halleri birebir tasvir etmekte, ve bu sıkıntılı hallere çözüm yolları sunarak irademizi nasıl eğitebilirizi anlatmakta. Hakan HEMŞİNLİ hocamız da kitap tahlilini gerçekleştirirken irade terbiyesinde "imha ve inşa süreçleri", "iki cesaret kırıcı teori", "mücadele edilecek düşmanlar" gibi konu başlıklarına özellikle dikkat çekerek çalışmanın verdiği mutluluğa nasıl ulaşılır hakkında öğrencilerimizle hasbihal etti. Bunlara ek olarak tembellikten nasıl kurtuluruz ve nasıl verimli çalışabiliriz konusunda da soru cevap şeklinde gençlerimize yol gösterdi.Hatta öğrencilerimize ders çalışma programı örneği göstererek, teoride konuşulan bir çok şeyi somut hale getirdi.  Akıcı ve keyifli üslubu ile 2 saatin nasıl geçtiğini anlamadık.

Bugünkü kitap tahlilimizde Hikmet Okulunda bulunan öğrencilerimizin yanı sıra ilçe milli eğitimden Akın AKAR, okul müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ, müdür yardımcımız Nurullah OLGUN, okulumuzdan öğretmenler ve dışarıdan bir çok kişiyi misafir ettik.

Öncelikle bizleri kırmayıp bu Pazar gününde Van'dan kalkıp gelen hocamız Hakan HEMŞİNLİ'ye ve bizleri Hakan hocamızla buluşturan Hikmet Okulu kurucu öğretmenimiz Doğan ŞAHİN'e, ardından bizleri ikinci kitap tahlilimizde yalnız bırakmayan bütün misafirlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

Kas

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları kapsamında öğrencilerimizle Üstad'ın memleketi olan Kahramanmaraş'ta Fikir, Sanat, Aksiyon: Necip Fazıl Kısakürek panelindeyiz. 3 gün boyunca sunulacak tebliğleri dinleyeceğiz. Güzel insanlarla tanışıp, güzel bir şehri gezeceğiz. Ayrıca Erciş Sosyal Bilimler Lisesi'nden öğrencimizin de burada sunumu olacak.

Ekm

24-26 Ekim 2019'da Antalya Mahmut Celaleddin Ökten Aihl ile Antalya Erunal Sosyal Bilimler Lisesi'nin düzenlemiş olduğu ulusal " Fuat Sezgin: İslam ve Bilim" konulu sempozyum Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde gerçekleşti. Sempozyumda 9u İngilizce, 2si Arapça olmak üzere toplam 80 bildiri sunuldu. Okulumuzdan da 4 öğrencimiz Mayıs ayından itibaren hazırlanarak Van'ı temsil eden panelistler olarak bildirilerini sundular.

Furkan TURAN "İslam Medeniyetinin Batı'ya Açılan Kapısı Endülüs", Esranur ALBAYRAK "Hadis", Sercan YILDIZ "Oryantalizmin Gölgesi Altında Ötekileşen Doğu ve İslam" ve Gamze AKYOL "Batı Medeniyetinin İnşası Sürecinde İslam Medeniyetinin Rolü" konulu bildirileri ile oldukça başarılı sunumlar yapan ve alkış toplayan öğrencilerimiz, programın ardından kendilerini bu sempozyuma hazırlayan danışman öğretmenleri okulumuz Edebiyat Öğretmeni Nurullah OLGUN ve okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Doğan ŞAHİN ile Antalya gezisine çıktılar.

Şehir gezisi kapsamında Boğaçayı, Aspendos, Mevlevi Tekkesi, Kaleiçi, Dokuma Park Sahaf Fuarı'na gittiler. 

Van'ı ve Doğu Anadolu'yu temsil eden öğrencilerimizi tebrik ediyor, danışman öğretmenlerimiz Nurullah OLGUN ve Doğan ŞAHİN'e teşekkür ediyoruz.

 

Ekm

Bugün okulumuz kütüphanesinde yazar ve felsefe öğretmeni Tahir KARAÇ'ı ağırladık. Hikmet Okulu kapsamında okulumuza gelip Ali Şeriati'nin İnsanın Dört Zindanı adlı eseri hakkında kitap tahlili yapan hocamız, öğrencilerimize Ali Şeriati'nin hayatı , diğer eserleri  ve bu eserlerin kendi hayatını nasıl etkilediği hakkında da bilgiler verdi. Oturumumuzun ana teması 3 konu üzerineydi: İnsan nedir, insanın zindanları nelerdir ve insan bu zindanlardan nasıl kurtulur?

Gençlere okudukları kitapları çok dikkatli seçmelerini, özellikle "bilinç inşa eden kitaplar" okumalarını, bu sınıfa girmeyen kitaplara harcayacak vakitleri olmaması gerektiği tavsiyelerinde bulundu. Öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Okulumuza gelip öğrencilerimize kitap tahlili yaptığı için sayın Tahir KARAÇ'a ve Hikmet Okulu'nu kurarak öğrencilerimizi değerli yazarlarla tanıştıran Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Doğan ŞAHİN'e teşekkür ediyoruz.

 

Ekm

Anadolu Mektebi okumaları kapsamında çoğunluğunu Hazırlık sınıfı öğrencilerimizin oluşturduğu Mustafa Kutlu grubumuz, Edebiyat öğretmenimiz ve müdür yardımcımız Nurullah OLGUN eşliğinde, okulumuz Kültür Evi'nde buluştular. Yanan sobanın sıcaklığı ve Mustafa Kutlu'nun eserlerini konuşmanın harareti kıyasıya yarıştı.

Dönem sonunda panel düzenleyecek olan öğrencilerimize ve Nurullah OLGUN hocamıza teşekkür ediyoruz.

 

Ekm

Bugün okul kütüphanemizde kuruculuğunu ve yürütücülüğünü okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Doğan ŞAHİN'in üstlendiği Hikmet Okulu ilk dersini yaptı.

İlk hafta  İhsan Fazlıoğlu'nun İLEM(İlmi Etütler Derneği) için hazırladığı  "Amentü'nün Bedelini Ödemek"-Ne Yapmalı? Bedel, Bakış ve Süreklilik- adlı makalesi üzerine konuşuldu, fikir alış verişinde bulunuldu. 

Haftaya Hikmet Okulumuz bir kitap tahlili ile devam edecek.

Ekm

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Van genelinde ilk kez Erciş'te 2017 yılında başlatıldı. İlçemizde sınıf öğretmenliği yapan aynı zamanda üniversitedeyken Anadolu Mektebine mensup olan Yıldız TAŞDEMİR, okul müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ'e gelerek bu oluşumdan bahsettiğinde müdürümüz büyük bir heyecanla kabul etti. Böylece 2017'da Erciş Sosyal Bilimler Lisesi'nde Edebiyat öğretmenimiz ve müdür yardımcımız Nurullah OLGUN tarafından Anadolu Mektebi faaliyetleri yürütülmeye başlandı. 3 yıl boyunca Mustafa Kutlu, Tarık Buğra, Cengiz Aytmatov, Samiha Ayverdi ve Necip Fazıl Kısakürek'in eserlerinin hemen hemen tamamının düzenli bir şekilde okutulması ve bununla bağlantılı olarak öğrencilerin panel yazısı yazacak, dolayısıyla panel düzenleyecek seviyeye gelmelerini sağlayan bu oluşum kapsamında okulumuzda 7 ayrı panel düzenlendi ve bu panellerimiz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erol ŞİMŞEK ve şube müdürlerimiz tarafından da desteklendi. 

Bugün ise dün Van'da başlayan "Fikir Sanat Aksiyon: Necip Fazıl Kısakürek" adlı panelin kapanış programını Erciş Kaymakamlığı Konferans Salonunda gerçekleştirdik. Programa Antalya, Malatya, Adana, Erzurum, Ankara, Batman, İstanbul ve Konya'daki Anadolu Mektebinin temsilcileri de katıldı. Eski Tarım Bakanı ve Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Sami GÜÇLÜ, Van Vali Yardımcımız Faruk Bülent BAYGÜVEN, Erciş Kaymakam vekili Çaldıran Kaymakamı Adem CAN, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Danışmanı Süleyman BAYRAKTAR, Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan TEVKE, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Münire Kevser BAŞ'ın katılarak bizleri şereflendirdiği programda Erçiş İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erol ŞİMŞEK ve bütün şube müdürlerimiz, Erciş Sosyal Bilimler Lisesi müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ ve bütün müdür yardımcılarımız ile öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz de programa ev sahipliği yaptılar.

Düzenlenen panelin ardından geçtiğimiz Ağustos ayında Erciş'te bir trafik kazasında vefat eden Kültür Bakan Yardımcımız A.Haluk DURSUN'un vefat ettiği yere gidilerek dualar edildi, çiçekler bırakıldı. Erciş Öğretmenevi'nde yenen öğle yemeğinin ardından Muradiye'deki Atayurt'a ziyarette bulunuldu. Geçen seneki Cengiz Aytmatov paneli için Kırgızistan'a giden öğrencimiz Helin ÖZKAYA, Kırgız kardeşlerimizin yöresel kıyafetlerini giyerek bilgilendirme yaptı. Daha sonra Erciş sahili gezilerek programa son verildi.

Programımızda bizi yalnız bırakmayan sayın Sami GÜÇLÜ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erol ŞİMŞEK ve şube müdürlerimiz başta olmak üzere tüm katılımcılara ve misafirlerimize teşekkür ederiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekm

Okulumuzda 2016 yılından bu yana yürütülen Anadolu Mektebi Yazar Okumaları kapsamında Mustafa KUTLU, Tarık BUĞRA, Cengiz AYTMATOV ve Samiha AYVERDİ panellerinin ardından bu kez de Van'da düzenlenen "Fikir Sanat Aksiyon: Necip Fazıl Kısakürek" paneline öğrencilerimizle katılım gösterdik.

Van Valisi Sayın Mehmet Emin Bilmez, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Sami Güçlü, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hasan Tevke ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Erol Şimşek'in katıldığı ve Van YYÜ Nihat Bayşu Konferans salonunda gerçekleştirilen açılış panelinde okulumuz 11. Sınıf öğrencilerinden Esra Nur Albayrak da "Necip Fazıl Kısakürek'in Eserlerinde Gençlik" konulu yazısıyla panelist olarak katıldı.

Öğleden sonraki oturumda ise yine okulumuz 9. Sınıf öğrencisi Rumeysa İrmak "Bir Arayışın Öyküsü: Necip Fazıl Kısakürek" konulu sunumunu yaptı. Okulumuzda 3 yıldır sürdürdüğümüz okumalar neticesinde öğrencilerimizi bu seviyelerde görmek bizim için gurur vesilesi.

 

Ekm

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Doğan ŞAHİN tarafından bu yıl başlatılan "Hikmet Okulu" çalışmaları bugünkü toplantı ile  başladı. Bu kapsamda gönüllü olan öğrencilerimiz ile ayda 2 kitap tahlili yapılıp, her hafta farklı bir akademik makale okunacak ve değerlendirilecek. Ayrıca film ve şiir tahlili de içeren programımızın çalışmaları her perşembe günü okul çıkışı yapılacaktır.

"Hikmet okulu kapsamında yapacağımız bu çalışma 21.yüzyılda İlim ve hikmet yolculuğunda insana, topluma ve bilgiye dair muslumanca ve insanca bir duruş, bir bakış acısı ile yola çıkmış  gayesi insanın hayatını anlamlandırma arayışı,  muslumanca bir  perspektif oluşturmak ve yaşadığımız çağa karşı sorumlu olduğumuzun bilincinde olarak ; dünyanın ve bugünün nabzını tutmaya, düşünmeye ve hakkı söylemeye çalışmaktır." 

 

Eyl

3 yıldır okumuzda sürdürdüğümüz Anadolu Mektebi okumalarının Tağrık Buğra ekibi ile bugün kültür evinde buluştuk. Bu yıl yapacağımız çalışmalar ve okuyacağımız kitaplar hakkında istişarelerde bulunduk.

Bu sene okulumuzda Mustafa Kutlu, Tağrık Buğra ve Necip Fazıl olmak üzere 3 ayrı okuma grubu ile Anadolu Mektebi çalışmalarımıza devam edeceğiz. Anadolu Mektebi okumalarında öncülük eden edebiyat öğretmenimiz ve müdür yardımcımız Nurullah OLGUN'a teşekkür ederiz.

Ağu

 

 

May

2019 FUAT SEZGİN YILI kapsamında bugün okulumuz öğrencileri Ferdi Araz, Sercan Yıldız, Furkan Turan, Esra Nur Albayrak ve Gamze Akyol Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi Konferans salonunda "İslam Medeniyetinde Bilim Tarihi ve Fuat Sezgin" konulu panel düzenlediler. Panelin genel koordinatörlüğünü okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Doğan ŞAHİN yaptı.

Hazırlanan panele Erciş Kaymakamımız Sayın Nuri MEHMETBEYOĞLU ve eşi Gülay MEHMETBEYOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erol ŞİMŞEK, Şube müdürü Nurullah ÇİFTÇİ, Okul Müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ, Müdür Yardımcılarımız Yunus KIZILKAYA, Nurullah OLGUN, Arif Nihat Asya Okul Müdürü İbrahim ŞABAP , öğretmenleri ve öğrencileri, Selvihan Kız Anadolu İmam HAtip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri katıldılar.

Okul girişine kurulan tanıtım standında bulunan İslam Düşünce Atlası, Fuat Sezgin'in eserleri, İslam Bilim Tarihi ile ilgili çeşitli eserler ve bunlara ait haritalar çok ilgi çekti. 

Panel için hazırlanan, emek veren öğrencilerimiz ve öğretmenimiz Doğan ŞAHİN'i tebrik ediyor, bütün katılımcılara teşekkür ediyoruz.

May

Anadolu Mektebi ile işbirliği içinde yürüttüğümüz yazar okumaları kapsamında bugün öğrencilerimiz okulumuz konferans salonunda saat 13:30 da "Hikayemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu" konulu panel düzenlediler. Mustafa Kutlu´nun hikaye ve denemelerinin dört farklı konu ve kişi tarafından ele alındığı panele İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Nurullah ÇİFTÇİ, okul müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ, okul idarecilerimiz Nurullah OLGUN ve Gülay MEHMETBEYOĞLU, Anadolu Mektebi İlçe Koordinatörü Yıldız TAŞDEMİR ile okulumuz öğrenci ve öğretmenleri katılım gösterdiler. Panelimiz büyük ilgi gördü.

Panelist öğrencilerimize ve katılım gösteren herkese teşekkür ederiz

May

Anadolu Mektebi ile işbirliği içinde yürüttüğümüz yazar okumaları kapsamında bugün saat 10:30 da öğrencilerimiz okulumuz konferans salonunda "Edebiyat ve Sanat Dünyamızın Zarif Kalemi: Samiha Ayverdi" konulu paneli düzenlediler. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erol ŞİMŞEK, okul müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ, Karakoyunlu Anadolu Lisesi müdürü Salih BULUT ve Karakoyunlu Anadolu Lisesi öğretmenleri, Anadolu Mektebi ilçe koordinatörü Yıldız TAŞDEMİR, okul idarecilerimiz Yunus KIZILKAYA, NurullaH OLGUN, Gülay MEHMETBEYOĞLU, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen panelin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Erol ŞİMŞEK yaptı. 

Öğrencilerimizin dört farklı konu ile ele aldıkları yazar Samiha Ayverdi hakkındaki tanıtım videosu da dikkat çekti. 

Paneli hazırlayan öğrencilerimize ve katılan herkese çok teşekkür ederiz.

May

Gençlik Haftası kapsamında 16 Mayıs 2019 Perşembe günü Van Valimiz Mehmet Emin BİLMEZ, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri arası düzenlenen  münazara yarışmasında Türkiye finallerine kalan ve Eylül ayında İstanbul´da ilimizi ve bölgemizi temsil edecek olan okulumuz öğrencileri Furkan Turan ve Zeynep Beyza Poyrazoğlu ile okul müdür yardımcımız Nurullah OLGUN´u kabul ettiler. Öğrencilerimizi tebrik eden Sayın Valimiz, bundan sonraki eğitim ve öğretim hayatlarında başarılar dilediler ve öğrencilerimizi ödüllendirdiler.

 

May

Oxford Big Read yarışmasında 5748 öğrenci arasından ilk 30 a girerek Türkiye finaline kalan 7 öğrencimize madalyaları ve sertifikaları okul müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ tarafından takdim edildi. Öğrencilerimizi kutlar, emek veren öğretmenlerimize teşekkür ederiz. 

Nis

Bu yıl 9.su düzenlenen Oxford Big Read yarışmasının bölge finalistleri bugün açıklandı. Toplamda 6 bölge, 368 okul ve tam 5.754 projenin katıldığı yarışmada Öğretmen Akademisi Vakfı üyelerinden oluşan jurinin titiz çalışmaları sonucunda bölge finalistleri belirlendi. Hazırlık sınıflarımızdan 6 projemiz, 10.sınıflarımızdan 1 projemiz Türkiye finalinde yarışacak. 

Proje danışmanı İngilizce öğretmenlerimiz Halim Kavak ve Rumeysa Crist´i ve finale kalan öğrencilerimizi tebrik ediyor, 22 Nisan´daki Türkiye finalinin sonucunu dört gözle bekliyoruz.

Şbt

TÜBİTAK 50.Bilim Olimpiyatlarında Erciş ilçemizden bölge sergisine çağırılan 4 projeden biri de okulumuzdan. ERCİŞİN HAFIZASI adlı Coğrafya projemiz ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Bölge Finali Sergisindeyiz. Emekleri nedeniyle Coğrafya öğretmenimiz Hatice Altınışık´ı ve proje sahibi öğrencimiz Yüsra Taş´ı tebrik ediyoruz.

 

Şbt

ERCİŞ SBL isminden bahsettirmeye devam ediyor. 16-17 Şubat 2019 tarihlerinde Çankaya Üniversitesinde  düzenlenen "Bilim Kahramanları Yarışıyor" adlı Robotik kodlama yarışmasında öğrencilerimiz VAN ı temsil etti. Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve Emektar öğretmenlerimiz Merve Akdeniz, Mehmet Fatih Aşıcı ve Müdür yardımcımız Fatma Elbire teşekkür ediyoruz.