T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / ERCİŞ - Erciş Sosyal Bilimler Lisesi

"SUÇ MU CEZA MI?" ADLI eTwinning PROJEMİZ BAŞLADI

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Şura GÖKÇE, Felsefe Grubu öğretmeni Mürüvet DUNKAT ve İngilizce öğretmeni Gülay MEHMEHTBEYOĞLU'nun ortak olarak katıldıkları, interdisipliner bir çalışma olan eTwinning projesinin başlangıcı ve tanışma toplantısı yapıldı.

Okulumuzun yeni eTwinning projesinin ismi "Suç mu ceza mı?". Projenin amacı, Suç ve Ceza adlı romanın tematik ve felsefi bir çözümlemesini yaparak bu analiz sonucu oluşan izlenimleri kitap kapağı olarak tasarlamak ve fotoğraflamak,romanı felsefi ahlak kuramlarına göre tartışmak ve bununla ilgili bir podcast yayını oluşturup yayınlamaktır. Projenin, sevmediğimiz durumlara tahammül etmemizi sağlayarak empati kurmamız için zihnimizi esnek hale getiren romanların; bilişsel, duyuşsal ve psiko-motor düzeyde becerilerimizi harekete geçirebilecek bir yeniden üretime katkı sunması beklenmektedir. Sanatın bu şekilde yeniden şekillenmesi hayatın teorik ve pratik unsurları arasında bağ kurmamızı teşvik edebilecektir.

Projeyi yürüten öğretmenlerimiz ve projede çalışan 11.sınıf öğrencilerimiz Derya KALKANLI, Öznur NAMLIOĞLU, Ezgi Nilay BEYİŞ, Sude GEZGİN, Mukaddes ÇELİK, Ecenur DURMAZ, Bahar DEMİR, Helin DAYİ, Ulaş BARANve Rumeysa İRMAK'a başarılar diliyoruz.

28-02-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.02.2022 - Güncelleme: 20.01.2023 23:01 - Görüntülenme: 388
  Beğen | 11  kişi beğendi