"UNSERE KULTURKISTE" ADLI ALMANCA ETWINNING PROJEMİZE BAŞLADIK

Okulumuz Almanca öğretmeni Hülya GÖKMEN hazırlık ve 10.sınıflarımızdan oluşan karma bir grupla "UNSERE KULTURKISTE" adlı eTwinning projesine başladı. Projenin öğretmenler arası tanışma webinarı Twinspace üzerinden, öğrenci bilgilendirme webinarı ise Zoom üzerinden yapıldı.

Unsere Kulturkiste – eTwinning Projekt

Bu proje ülkemizde ve yurt dışında ikinci yabancı dil Almanca öğrenen öğrenciler ve bu dersi veren öğretmenler için oluşturulmuştur. Bu projede dil öğretiminin yanında öğrenilen bir dil ile bütünleşmiş bir yapı olan kültür öğrencilere aktarılması amaçlanmaktadır.

Proje ülke bilgisi, sanat müzik, önemli kişiler, yeme içme alanlarında tematik olarak belirli sürelere bölünerek planlanmıştır. Bu sürelerde öğretmenler öğrencileri için yol gösterici olacak ve çeşitli etkinlikler ve öğrenme adımları oluşturacaklardır. Öğrenciler göreve dayalı bir şekilde araştırma inceleme yoluyla bilgiye ulaşacak ve bunu akranlarıyla çeşitli platformlarda paylaşacaktır.

Ayrıca tüm proje katılımcılarının Web2.0 araçları, internet güvenliği gibi konularda bilgilendirilmesi için çevrim içi toplantılar organize edilecektir.

Hedefler:

-          Öğrencilerin yabancı dil becerisinin geliştirilmesi

-          Öğrencilerin yabancı dil öğrenmeye güdülenmesi

-          Öğrencilerin öğrenilen dilin kültürü hakkında bilgiye sahip olması

-          Öğrencilerin eTwinning, Web2.0 araçları, internet güvenliği hakkında bilgi sahibi olması

-          Öğretmenlerin ve öğrencilerin BT becerilerini geliştirmesi

Beklenen Sonuçlar:

-          Öğrencilerin kendi kültürel öğelerini hedef dilde aktarması

-          Öğrencilerin Alman Kültürünü öğrenmeleri

-          Yabancı dile karşı olumlu tutum geliştirilmesi

-          Akif Twinspace kullanımı ve eTwinning hakkında bilgi sahibi olmak

-          Web2.0 araçları ve bilişim teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmak