T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / ERCİŞ - Erciş Sosyal Bilimler Lisesi

LİSELERARASI IDEATHON FİKİR MARATONU

Erciş Sosyal Bilimler Lisesince, okulumuz Z Kütüphanesinde, Erciş Lise Öğrencileri Arası Fikir Maratonu (Ideathon) düzenlendi. 

14 lisenin katıldığı yarışmada, öğrencilere, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü proje ekibinden Mesut Üstün ve Merve Göçmen tarafından hazırlanan iki soru soruldu. Açık uçlu olan ve çeşitli problem durumları için yaratıcı fikirler isteyen soruların yazılı olarak cevaplanması için öğrencilere 50 dakika süre verildi. 

Her lisenin 4 öğrenciden oluşan takımlarla katıldığı yarışmada, katılım sağlayan okullardan birer öğretmen de gözlemci olarak yer aldı. 

Mesut Üstün, Gözdenur Kılıç ve Merve Göçmen'in seçici kurul üyesi olduğu yarışmada, takımların cevap kağıtlarına şifreler kodlandı ve seçici kurul, hangi cevap kağıtlarının hangi okullara ve takımlara ait olduğunu bilmeden puanlama yaptı. 

Her soru için uygulanabilirlik, yaratıcılık, detaylandırma ve ifade edebilme becerileri gibi kriterlere göre, puanlama anahtarı ile, her bir seçici kurul üyesi ayrı ayrı puanlama yaptı ve puan toplamları hesaplanarak dereceler belirlendi. 

Okulumuz Erciş Sosyal Bilimler Lisesinin puanlamaya dahil edilmediği yarışma sonucunda, 

Erciş Fen Lisesi 1. 

Selvihan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. 

Şehit Polis Halil Hamuryen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. oldu. 

İlk 3'e giren okullara plaket takdimi yapıldı. 

Ayrıca yarıpmaya katılan 56 öğrencinin tamamına içinde hediyelerimiz olduğu çantalar hediye edildi. Katılan tüm okullara ayrıca katılım belgeleri verildi. 

Etkinlik boyunca yarışmayı takip eden Erciş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halil İLHAN'a, okul müdürümüz Mehmet Şakir DENİZ'e, Nazmi ATALAY'a, yarışmanın organizasyonunu gerçekleştiren Nurullah OLGUN ve Cihat ALBAYRAK'a, Erçiş İlçe Milli Eğitim Proje ekibine ve öğrencilerin hazırlanmasından yarışma bitene kadar emek veren tüm öğretmenlere teşekkür ederiz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.12.2022 - Güncelleme: 19.12.2022 10:15 - Görüntülenme: 438
  Beğen | 17  kişi beğendi